Categories: Поради

Ознаки старіння волосся та розв’язання цієї проблеми.

Мало хто з нас задумується, що з віком старіє не тільки наша шкіра, а й волосся. Адже виявляється, що крім абсолютно очевидної зміни кольору на сивий, після 40 наше волосся починає переживати фундаментальну трансформацію, до якої кожній з нас варто бути готовою

Найбільш часті зміни, які відбуваються з нашими волоссям у міру того, як ми стаємо старшими, — це поява сивини, зміна текстури й щільності, а також стоншення, особливо на маківці або спереду, за лінією росту.

Але не завжди причиною змін може бути вік, до решти належать:

генетична схильність,
дефіцит вітамінів,
стрес,
гормональні зміни,
захворювання щитоподібної залози.
Тому, перш ніж звинуватити у всьому вік, відвідайте лікаря.

Головні ознаки старіння волосся і шкіри голови:
Сивина

Волосся стає сивим через відсутність вироблення меланіну, це відбувається після певного віку. Стиліст із волосся Девід Адамс каже, що сивини не існує — це просто волосся, що втратило колір у процесі втрати пігменту і білка.

Крім генетики, свою роль можуть зіграти такі чинники, як стрес, неправильне харчування, відсутність сну і відпочинку та – в індивідуальних випадках – серйозні хвороби. Якщо це про вас, то ендокринні залози в вашому організмі припинять виробляти меланін – той самий пігмент, який відповідає за колір очей, волосся і шкіри. Коли його бракує, то всі ті частини тіла, які повинні мати якийсь характерний відтінок, ніби «тьмяніють».

Сухість

Сухість – ще один неприємний побічний ефект від стоншення волосся і спроб надати об’єм за допомогою фена. Виникає замкнене коло: через потоки гарячого повітря дратується шкіра голови, а сальні залози в ній починають активно виділяти секрецію, щоб захистити її від зовнішніх впливів. В результаті волосся починає вимагати більш частого миття, що в свою чергу ще більше стоншує кутикулу, і волосся рідіє. Ми знову беремо в руки фен … і так по колу.
З віком гормональний фон змінюється, і це призводить до уповільнення вироблення себума і відновлення клітин. У результаті шкіра голови починає лущитись і свербіти.

Читайте також:

Чутливість

У міру стоншування епідермісу й ослаблення захисних функцій шкіри фактори навколишнього середовища — наприклад, залишки стайлінгу або шампуню, пил, смог і бруд — можуть викликати подразнення, тому що шкіра голови з часом стає більш вразливою до впливу ззовні.

Втрата еластичності
Зменшення кількості колагену, що виробляється шкірою, разом зі впливом ультрафіолетового випромінювання може призвести до втрати еластичності шкіри голови. На ній з’являються зморшки, вона сама стає менш пружною і більш стягнутою.

Тьмяний колір

Через нестачу вітамінів, стрес і вплив ультрафіолету волосся з часом тьмяніє і виглядає млявими. Крім того, втрата білка і себума позбавляє волосся природного блиску.

Крихкість
Втрата білка впливає не тільки на колір, але й на силу волосся. Зниження рівня протеїну робить волосся більш слабким і менш еластичним, що призводить до ламкості за агресивного впливу на нього. Також клітини кутикули стають більш крихкими з віком, що ще більше погіршує ситуацію.Мова йде про білки, що відповідають за будівництво нових клітин. Саме вони і дають силу волоссю –  гнучкість, блиск і опірність ушкодженням.

Стоншення і рідшає

Ще один наслідок старіння волосся — неприємне відчуття того, що його нібито стало менше. Насправді, з віком кількість волосся дійсно зменшується — але не стільки через те, що прискоряться його випадання, скільки через те, що новому волосу бракує сили, щоб вирости здоровим. В результаті волосся стає не тільки тоншим, але і «запізнюється» з оновленням (адже йому просто не вистачає живлення, щоб хоча б почати рости) — а це може призводити до утворення лисини і зміщенню лінії волосся від чола до маківки.

Волосяні фолікули стискаються, а рівень білка у структурі волосся знижується через гормональні зміни. Дослідження показують, що ці процеси стають більш помітними до 40 років. Норма втрати волосся становить від 100 до 125 волосинок на день, але з віком їх випадіння прискорюється. Це призводить до залисин і розширення лінії проділу.

Як уповільнити процес старіння волосся?
Будьте обережні з процедурами для волосся, наприклад, кератинове випрямлення може послабити волосся і піддати його впливу токсичних хімікатів.
Також відмовтеся від пишних укладок — за допомогою гребеня ви можете зруйнувати та пошкодити кутикулу волосся, зробити його ламким.
Уникайте сушіння феном — надмірне тепло може викликати подразнення шкіри голови й сальних залоз. Це призведе до сухості, подразнення й активного вироблення себума сальними залозами.
Регулярно відвідуйте фахівця з волосся і позбавляйтеся від посічених кінчиків.
Мийте голову тоді, коли це дійсно потрібно, а не за звичкою — щодня.
Вибирайте шампунь і кондиціонер, які підходять для вашого типу волосся. Бажано, щоб ці засоби належали до однієї лінійки, адже вони ідеально доповнюватимуть одне одного.

Любіть себе та дбайте про стан вашого  волосся одразу, як тільки бачите, що воно погіршується.

author2

Recent Posts

Рецепт дуже смачної паски(Відео)

Для тіста : * борошно (1100 г) * львівські дріжджі пресовані (80 г) * цукор…

1 рік ago

Вже рік пройшов, як ти пішов солдатом, а я чекаю все ж тебе з війни(Відео)

А ти стоїш, ти так стоїш далеко І дні несуть у вирій журавлі, Вже рік…

1 рік ago

Готуються до “референдуму” в окупованих регіонах

Країна-агресорка Російська Федерація намагається приєднати тимчасово окуповані території України. Наразі загарбники проводять активну підготовка до…

2 роки ago

Звільнення Херсона стане кінцем для режиму Путіна

Звільнення Херсона стане кінцем диктаторського режиму президента Росії Володимира Путіна. Після програшу йому не вдасться…

2 роки ago

Воістину, все що трапляється — трапляється на краще.

Коли я вчилася в школі, моя вчителька з мови вважала, що я маю лінгвістичні здібності,…

2 роки ago