Categories: Рецепти

Рецепт домашнього яблучного сидру

Сидр – смачний напій, який готують з яблук. Процес приготування сидру легкий та не потребує багато зусиль. Але, щоб сидр дозрів потрібно багато часу та витримки!

 

Інгредієнти

для напою
Вода
500 мл
Цукор
750 г
Яблука
5 кг

Рецепт приготування

1. Протріть яблука ганчіркою, але у жодному разі не мийте їх водою. Залишіть яблука на 2-3 дні в теплому приміщенні, для збереження диких дріжджів, які є на поверхні плодів.

2. Почистіть яблука, перекрутіть їх разом зі шкіркою та насінням через м’ясорубку або подрібніть в пюре за допомогою блендера.

3. Вимийте гарячою водою бутель у якому буде бродити сидр, висушіть його та заповніть на 2/3 яблуками.

4. На кожен кілограм яблук додаєте по 100-150 г цукру та перемішуйте.

5. Щільно зав’яжіть горловину банки марлею та залишіть на 3-4 дні в теплому приміщенні. Кожного дня перемішуйте яблучну суміш, а жмих, що випливає на поверхню втоплюйте ложкою.

6. Через 4 дні зцідіть сік, відділивши його від жмиху. Сік з яблук перелийте в чисту велику банку та за допомогою медичної рукавиці зробіть корок. Проколіть один з пальців рукавиці тоненькою голкою, щоб утворилась дірка для випаровування газів під час бродіння.

7. Сидр повинен бродити в темному приміщенні від 30 до 65 днів при температурі від 18 до 27 градусів тепла.

8. Якщо медична рукавиця повністю здулася та опустилася, це свідчить про те, що гази та бульбашки вже не виділяються. Сидр помітно посвітліє, а осад осяде на дні банки.

9. Готовий сидр процідіть через марлю, розлийте по чистих банках, щільно закрийте їх корками або кришками та зберігайте при температурі 6-12 градусів тепла протягом 3 місяців – за цей час напій дозріє та буде готовий до вживання. Смачного!

author1

Recent Posts

Рецепт дуже смачної паски(Відео)

Для тіста : * борошно (1100 г) * львівські дріжджі пресовані (80 г) * цукор…

1 рік ago

Вже рік пройшов, як ти пішов солдатом, а я чекаю все ж тебе з війни(Відео)

А ти стоїш, ти так стоїш далеко І дні несуть у вирій журавлі, Вже рік…

1 рік ago

Готуються до “референдуму” в окупованих регіонах

Країна-агресорка Російська Федерація намагається приєднати тимчасово окуповані території України. Наразі загарбники проводять активну підготовка до…

2 роки ago

Звільнення Херсона стане кінцем для режиму Путіна

Звільнення Херсона стане кінцем диктаторського режиму президента Росії Володимира Путіна. Після програшу йому не вдасться…

2 роки ago

Воістину, все що трапляється — трапляється на краще.

Коли я вчилася в школі, моя вчителька з мови вважала, що я маю лінгвістичні здібності,…

2 роки ago