Categories: Поради

9 порад, які допоможуть подолати осінню депресію

 – Їжте шоколад

В осінній період організму потрібно багато поживних речовин для активації захисних сил, тому бажано не захоплюватися дієтами. Краще потіште себе улюбленим шоколадом, так як він збільшує вироблення гормонів щастя і радості. Коли нам сумно і хочеться чогось солоденького – це прямий сигнал від організму, що насувається депресія. Не відмовляйте йому.

  – Добре висипайтеся

У осінній період, коли організм найбільш вразливий, потрібний міцний та здоровий сон. Якщо ваш сон буде тривати 8 годин, то вранці ви будете почувати себе відпочившими і задоволеними.

 – Створіть у будинку живий куточок

Коли за вікном похмуро, ніщо так не радує око, як наявність яскравих квітів у будинку. Вони допоможуть підняти вам настрій, крім того їхній зелений колір діє заспокійливо.

– Харчуйтеся різноманітно

Раціон харчування в осінній період має бути різноманітним. Їжте багато овочів та фруктів, м’ясо, рибу та молочні продукти, пропийте вітаміни і мінерали. Тоді ні депресія, ні простудні захворювання вам будуть не страшні.

 – Розслабляйтеся

Щоб розслабитися, вам допоможе тепла ванна з ароматичними маслами. Запах ароматичних масел проникає саме в той відділ головного мозку, який відповідає за наші емоції. Побалуйте себе і своє тіло позитивними емоціями.

 – Займайтеся спортом

Фізичні вправи дуже добре відволікають від негативних думок. Ходіть у спортзали, басейни, бігайте або займайтеся спортом вдома. Ви підтримаєте себе в хорошій формі і часу на пригнічення не залишиться.

 – Знайдіть заняття, яке буде вас надихати

Знайдіть заняття, яке зацікавить вас, щоб вечорами у вас не залишилося часу для негативних емоцій. Дивіться фільми, малюйте, в’яжіть, пишіть вірші або готуйте улюблені страви.

Читайте також: Корисні властивості цикорію: чому каву варто замінити цикорієм

– Змініть своє ставлення до осені

Ставтеся з позитивом до цієї пори року. Адже в осені дуже багато своїх принад та яскравих барв. Влаштуйте фотосесію, гуляйте, зберіть гербарій та просто радійте життю.

 – Гуляйте з друзями

Проводьте свій вільний час з друзями, влаштовуйте свята, робіть невеличкі подарунки. Тіште себе та оточуючих і тоді осіння депресія від вас відступить.

 

author

Recent Posts

Рецепт дуже смачної паски(Відео)

Для тіста : * борошно (1100 г) * львівські дріжджі пресовані (80 г) * цукор…

1 рік ago

Вже рік пройшов, як ти пішов солдатом, а я чекаю все ж тебе з війни(Відео)

А ти стоїш, ти так стоїш далеко І дні несуть у вирій журавлі, Вже рік…

1 рік ago

Готуються до “референдуму” в окупованих регіонах

Країна-агресорка Російська Федерація намагається приєднати тимчасово окуповані території України. Наразі загарбники проводять активну підготовка до…

2 роки ago

Звільнення Херсона стане кінцем для режиму Путіна

Звільнення Херсона стане кінцем диктаторського режиму президента Росії Володимира Путіна. Після програшу йому не вдасться…

2 роки ago

Воістину, все що трапляється — трапляється на краще.

Коли я вчилася в школі, моя вчителька з мови вважала, що я маю лінгвістичні здібності,…

2 роки ago