Перейти до вмісту

Що творили російські окупанти в Бучі: жахливі наслідки вторгнення, вщент зруйновані вулиці та десятки вбитих людей

Жахливі наслідки вторгнення: вщент зруйновані вулиці та десятки вбитих людей. Про це пише ВВС Україна.

Тільки на одній з вулиць Бучі журналісти побачили близько 20 тіл людей у цивільному одязі, які лежали на тротуарах або на краю дороги.

Поруч з тілом одного загиблого лежав відкритий паспорт громадянина України. Руки цієї людини були зв’язані за спиною шматком білої тканини. У ще двох загиблих також були білі пов’язки на руках.

Анатолій Федорук мер звільненоо міста Бучі сказав, що “280 людей вже поховані у ​​братських могилах” після того, як українська армія повернула контроль над цим ключовим містом під Києвом.

Читайте також: “Привіт, кохана! Я сумую…”

За словами мера Федорука, серед загиблих є чоловіки, жінки та діти. Він також твердить, що бачив серед вбитих тіло 14-річного підлітка.

Журналісти розповіли, що деякі тіла, імовірно, пролежали на дорозі декілька днів чи навіть тижнів. Один із убитих лежить біля свого велосипеда. Тіло іншої людини залишилося за кілька метрів від його будинку – про це репортерам Reuters розповів один із сусідів на ім’я Василь, близький друг загиблого.

Василь розповів, що вони 2 тижні сиділи у підвалі. Не було ані їжі, ані світла, ані опалення, щоб зігрітися. Воду гріли на свічках.  Також люди були вбиті при спробі переправитися через річку Бучанка, щоб потрапити на підконтрольну Україні територію.