Перейти до вмісту

Березовий сік для продовження молодості шкіри обличчя: користь та застосування

У прозорій, злегка солодкуватій березовиці ховається сила широкого спектра біологічно активних речовин. Цілющий природний еліксир містить вітаміни С і В, мідь, магній, калій, залізо, фосфор, кальцій, саліцилову, лимонну та яблучну кислоти, мінеральні солі, антиоксиданти-флавоноїди та численні амінокислоти.

Для шкіри обличчя можна застосовувати березовий сік як свіжий, безпосередньо з дерева, так і консервований, який продається у відділах екологічно чистих продуктів.

Переваги застосування березового соку для обличчя

– Березовиця є ефективним засобом від прищів. Бетулін, що міститься в ній, заспокоює та зменшує роздратування, регулює секрецію шкірного сала, контролює появу прищів, має антибактеріальні та протигрибкові властивості.

– зменшуються запальні процеси й почервоніння, зникає жирний блиск.

– березовий сік здатний стимулювати синтез колагену і еластину – білкових волокон, що відповідають за пружність та еластичність шкірного покриву.

– вітамін С і фітостероли з потужною антиоксидантною дією, а також амінокислоти забезпечують зволоження епідермісу, тонізують, живлять, уповільнюють процеси старіння, знижуючи негативний вплив вільних радикалів.

Читайте також: Як закрити березовий сік в домашніх умовах

Вмивання обличчя березовим соком допомагає регулювати утворення меланіну, освітлює епідерміс, вирівнює його колір. Кислоти, присутні в березовиці діють як легкій пілінг, мають антисептичну дію, очищають та освіжають шкірний покрив, стимулюють оновлення клітин.

Нанесення березового соку на шкіру в області очей у вигляді компресів допомагає зменшити темні кола, робить зморшки менш помітними.

Рецепти застосування березового соку для обличчя

Природний засіб можна використовувати як в чистому вигляді, так і в якості цінного компонента в складі домашніх масок або тонерів.

Рецепт березового тоніка

Зволожувальна та омолоджувальна дія: 100 мл березовиці змішати з 2 ч л гліцерину або 2 ст л гелю алое вера. Додайте масляний вміст капсули вітаміну Е, оскільки токоферол є природним консервантом.

Протирайте чисту шкіру обличчя, шиї та зони декольте вранці й ввечері, попередньо добре струснувши пляшечку. Тонік можна зберігати в холодильнику протягом декількох днів.