Перейти до вмісту

Що притягує самотність.

Чому ми самотні

Самотність може бути позитивною (це, скоріше, самота, коли ми насолоджуємося спокоєм або улюбленою справою) і негативним (коли нам сумно, і ми впевнені, що нікому не потрібні). Отже, переконання, які стоять на шляху повноцінних відносин.

Відносини – перешкода кар’єрі

Просування по службових сходах забирає багато енергії і часу. І люди мимоволі в списку життєвих пріоритетів висувають на перший план роботу.Багато хто навіть думає, що якщо будучи в стосунка, тоді не можна зростати в кар’єрі і нічого не можна досягнути.  Відносини ж для них втрачають свою значимість. І підсвідомо така людина просто відмовляється від близьких взаємин. Можливо, є сенс переглянути свій погляд на життя? Завжди можна поєднувати, але важливо знайти ту людину, яка завжди буде вас підтримувати та розуміти.

Я не заслуговую щастя

Так думають невпевнені в собі люди. Їм не віриться, що щастя зійде до них, адже воно приходить до красивих, успішних, розумних. І вони поступово замикаються в собі, уникають нових знайомств. Або задовольняються тим партнером, який звернув на них свою пильну увагу. Але оточуючі бачать нас зовсім не такими, якими ми себе уявляємо. І, можливо, багато наших недоліків надумані. Право на щастя має кожен і досить думати, що ви чимось гірші за інших. В кожного з нас є хороші і погані сторони, але в собі не потрібно бачити тільки погані. Полюбити себе – це найважливіше  в цьому “інста світі”.

Читайте також:Навіть собака вміє піклуватись про інших. Зворушлива історія про безпритульного.

Я не хочу втратити себе в стосунках

Це установка людей, які пройшли через негативний життєвий досвід. Вони, швидше за все, знають, що таке зрада, нерозділене кохання або насильство. Тому бояться розкрити себе в нових відносинах, стати вразливими. Але в нашій владі не повторювати негативний сценарій. Якщо минулий досвід допоміг зробити висновки, проаналізувати свої помилки, то такі відносини обов’язково будуть щасливими.

Я побоююся, що мене знову відкинуть

Якщо вас хоч раз в житті відкинули, страх, що це може повторитися, буде переслідувати ще якийсь час. Разом з цим зароджується невпевненість в собі, що посилює відчуття самотності. Потрібно тільки шукати причину та відкидати її. Переборювати цей страх і перебороти себе. Тоді, обов’язково ви будете щасливі.

Я доб’юся задуманого, а потім побудую відносини

Ось встану на ноги / вивчусь / куплю квартиру / зароблю грошей і тоді можна подумати про серйозні стосунки. Так багато хто з нас думають. Але відносини не можна побудувати за помахом чарівної палички. І якщо ви купили кварт иру (стали начальником і т.д.), це зовсім не означає, що завтра ж на вашому порозі виникне ідеальний супутник життя. Не відкладайте все на потім. Адже, це потім може і не настати. Якщо життя вам дає хоть один малесенький шанс на щастя, тоді потрібно його використовувати тут і зараз.

Нехай партнер вирішить всі мої проблеми

Варто розібратися: ви хочете особистого щастя або переслідуєте меркантильні цілі? Чи повинен потенційний партнер звалювати на себе тягар ваших проблем? При такому споживчому відношенні навряд чи вийде створити гармонійний і міцний союз.

Відносини потрібні заради самих відносин

Подібна установка характерна, наприклад, по відношенню до жінок, які подолали певний віковий рубіж. Дівчині «за 30» батьки і знайомі починають наполегливо натякати, що пора б подумати про створення сім’ї. І виходить, що шлюб стає самоціллю. Але у кожної людини своя доля: можна вийти заміж в будь-якому віці і знайти щастя.

 

Де б це не сталось, кохання – це великий дар, який треба сприймати з вдячністю.

Вам справді пощастило на цій мільярдній планеті знайти когось особливого, завдяки кому очі сяють, а посмішка мимоволі з’являється на обличчі.

Тому, кохайте і будьте коханими.